Monday, January 22, 2007

Så kom den...

...snön! Det har nu snöat i ett par dagar eller tre, helt vitt är det i alla fall. Och kallt har det blivit, gått från 2-3 plusgrader till 5 minusgrader. Hur ska detta gå?! Hann i alla fall kolla oljan innan pluggen fryser. Det var nästan fullt...lite överraskande faktiskt. Vi har ju åkt lite drygt 30 mil sen vi fyllde på.

Jaha...då var en hemtenta och ett grupparbete avklarat dom senaste veckorna, och då återstår det en hemtenta och en tolkningsuppgift, men det ska nog gå bra...hoppas jag.
Men nu går vi in i en tid med extremt roliga kurser som ligger mig varmt om hjärtat: "Etik" och "Psykologi och Själavårdskunskap"! Har redan haft två dagar i den senare och fått lära oss lite mer vad som menas just med "kristen själavård" och vad som är skillnaden mellan psykolog/terapeut och en själavårdare. Den största skillnaden är att en terapeut fokuserar på att "bota" smärtan och att dom inte hanterar andliga frågor (även om det börjar komma dom tendenserna) gentemot själavårdaren som inte primärt inriktar sig på att "bota" smärtan, utan tanken är att man ska hjälpa och lära sin "konfident" att ta sig igenom sin smärta. Men frukten är oftast att man har gått igenom sin smärta innan man slutat med sina samtal. Och våran lärare anser att man ska känna sig fri och kunna prata om allt som rör den personen man samtalar med.

Nu är det dags för lite hemtanta...

Good luck in the snow!

- the buried Mr 51

3 comments:

Peo said...

Låter ju kul med lite "hemtanta".
Skämt åsido(sa han som sorterade potatisen), kul att du gillar studierna / ämnena, fina sammanfattningar du gör.
Och smön lyser upp tillvaron även här uppe Västmannaland, vi fick massor under helgen, och kallt -15 i natt.
Startar Micran när det är kallt?
Ha det gott.

Peo said...

Ja, jag såg "smön", även solen har sina fläckar

Mr 51 said...

Det var väldigt vad du vart vitsig ikväll!!! =)

Micran...jadu....antagligen har vi inte kört "tillräckligt nyss"...den ville inte starta i morse, men jag tror som sagt att det snarare är på grund av batteriet än kylan... Så jag ska väl fråga om någon vill hjälpa mig att byta det...men annars har det gått bra. Har ju inte kunnat testa den under den extrema kylan... Det var typ -7 i morse när vi skulle iväg.