Wednesday, January 17, 2007

Grönt gräs

Då har vi börjat med "Psykologi och själavårdskunskaper", en liten försmak av den "riktiga" utbildningen! Som slutuppgifter ska vi ha en hemtenta plus en muntlig grupptenta. Det låter lite konstligt med en muntlig grupptenta, men vi ska i vilket fall få en fallbeskrivning som vi ska disskutera hur man ska ta sig an det problem man har. Det kommer i vilket fall som helst bli väldigt intressant! Men denna inledning till kursen är lite "frustrerande"....jag vill ju dyka in i ämnet och fundera, analysera och riktigt tänka! Men men, det kommer det också.

Vi har även börjat en kurs som heter "Kristen Spiritualitet", väldigt nytt (för mig) och intressant. Kul att lära sig mer om den katolska och ortodoxa kyrkan.

I lördags införskaffade vi oss en härlig dubbelsäng! Vilket utrymme, det är som en helt ny värld. Men vitappade hoppet ett litet tag. Vi fick nämligen inte upp den för våran trapp, vilket hade varit lite jobbigt. Men det var några vänliga själar som gav oss idén om att bära upp den för den andra trappen, vi hade inte ens funderat på den. Men den trappen utgjorde inget hot för våran säng att nå sin destination. Det blev dock en liten omväg genom våran "kallvind" med en smal gång av brädor omgiven av isolering och lågt tak. Men efter mycket stök ligger den nu i våran sänggavel och tar upp 1/3 av vårat fina rum. Men vad gör väl det...? Vem vet, vi kanske lyckas få en lägenhet snart?! (skulle uppskattas)

Igår såg jag att gräset var väldigt grönt, ungefär som på sommaren, men det hade ju faktiskt varit rätt mycket sol igår. Lite uppfriskande med lite färg under denna färglösa tid med alla mörka moln.

Lev väl.

- the longing Mr 51

1 comment:

Anonymous said...

Hello little bro! Började undra vart du hade tagit vägen! Även vi har erfarenhet av att en säng tar upp större delen av ett boende! Men men, en bra lägenhet är värd att vänta på! Läget gör allt!
Kram Lilla Li