Tuesday, December 19, 2006

la Premiär

Buss...?
Är det ett alternativ?!
Tänk om man ändå hade bilen kvar... Fick åka bussen för allra första gången i den stora staden Jönköping. Jag kände mig som ett litet barn som ska åka stadstrafiken för första gången, lite skakis, lite spännd.

- Vart ska du?
- Kortebo.
- Ungdom?
(utan att tänka) - Ja.

Haha, jag är ju faktiskt 22 år nu. Var går gränsen egentligen?! Fick reda på att den går vid 18-19. Känns ju bra att han trodde jag var yngre...kanske... Men det var i alla fall åtta svenska riksdaler billigare. Men vad är åtta kronor när samvetet har en tendens att pocka på. Som väl var var det inte av snålhet eller annan typ av självisk handling, det var ren olycka - rent samvete.

Det hade i och för sig varit billigare att köra bilen själv. Fick höra lite dåliga nyheter idag angående bilen. Enligt nissarna på verkstaden var kopplingsvajern hel. Dom trodde att det skulle vara lamellerna eller något annat som jag inte kommer på nu. Detta hade dom tänkt sig kosta minst 3-4 000, and that's a "no no"... Bilen ska därför köras ner till svärföräldrarnas billiga mekaniker som säger att han skulle göra samma jobb för "endast" 1 500, vi får väl se hur det blir med det... Men ärligt talat så har vi inga pengar för någon ny bil...vi får se hur vi gör, men vi blir utan resten av året i alla fall, möjligtvis att vi skulle kunna få den i mellandagarna... (det är ju i och för sig bara dom som är kvar)

Bibelvetenskap idag, väldigt intressant som vanligt! Disskussion startades kring hurvida judarna hade befogenhet att bestämma om Jesu korsfästelse, Pilatus veka uppvisande i form av rådfrågning av frugan och att två sina händer samt att seden att släppa en fånge varje påsk var historievetenskapligt trovärdiga. Det är väldigt intressant med dessa nya infallsvinklar som ändock vänder på saker och ting. Skönt är att man inte behöver ta någon ställning till allt man hör...än i alla fall. Men det är väldigt kul med påståenden som gör att man får tänka till lite. Man har svalt så mycket i sina dagar utan att ens fundera, skönt att någon lägger ut problemtexter och verkligen går in i varför och hur det ligger till rent historiskt. det är mycket som man borde undervisa i kyrkan om, speciellt dom historiska och kulturella inslagen som gör stor skillnad om man har lite kunskap om det. Bibeln blir mer levande och mer vägledande, inga "måsten"... Denna termin har varit väldigt befriande och upplysande. Och vilken klass sen, vilken kunskap dom besitter, alla verkar ju vara seriösa bibelläsare, dom vet ju vad som står var. Helt otroligt...

Dags att gå vidare...

Må julens frid vara över er alla.

- the public transported Mr 51

No comments: