Thursday, January 24, 2008

"Vad är det för en dag..."

Dagen har kantats av min älskades stora dag! Inte riktigt blivit som man tänkt, men det funkar ändå....vi har ju Liam numera oxå! Men han har varit på strålande humör nästan hela dagen, han har ju den första friska dagen sen han insjuknade i sin förkylning (äntligen!!)!
Det är ju inte lätt att överraska när man brukar göra allt ihop...och om man dessutom går i skolan och vet att hon sitter hemma och väntar på att jag ska komma hem och hjälpa till med Liam, då vill man inte åka iväg och vara borta i flera timmar för att sedan inte kunna redovisa för varför man blivit så sen. Vi går ju så långa dagar dessutom...men men... Var i alla fall upp och gjorde iordning födelsedags-smörgåstårtan under tidiga morgontimmar (för oss i alla fall, 6-7-tiden). Och Liam ville naturligtvis inte somna om, så det var bara att sätta honom i BabyBjörnen (bärselen) och jobba på, men där somnade han snabbt... Och så skulle det ju skrivas kort med. Visste i alla fall vad jag skulle skriva, skönt! Sen var det bara in och sjunga med Liam i ena armen, kort i handen och smörgåstårtan i den andra handen. Och eftersom Liam var trött och ville sova kunde vi ligga kvar och mysa lite innan vi gick upp. Men naturligtvis dröjde det inte länge förrän han ville komma upp och umgås med resten av familjen. Han var i alla fall glad och log mycket, alltid trevligt!
Matilda tog sen med sig Liam för att hämta posten, och där fanns det överraskningar. En overall till Liam som vi beställt av mormor (konstigt nog var det halva reapriset där ner, men fullpris här i storstan...). Dessutom kom ett mycket oväntat brev från faster Gunilla, hon har ju satt upp en lista på släktens födelsedagar, mail, adresser, nummer etc etc. Kul kul!
Så var det ju dags för föräldrargruppen när det var fint väder med solksken och typ 5 plusgrader...härligt vårväder. men planerna med att gå ut på stan och fika (på grund av lite tårtproblem) blev förstörda när vädret växlade om till mulet, ruggigt och nästan spöregn....just our luck! Så vi fick bli kvar hemma, men handlade in lite för att göra en varm smörgåstårta på tacos, riktigt god! Och här sitter vi nu och Matilda längtar efter den utlovade fotmassagen....hur ska detta gå...?

Imorgon kommer päronen ner för att hälsa på syster och hjälpa till med att ta hand om barnbarnen, får se till att träffas...antagligen på sjukhuset.

Ha det gott och sov väl inatt!!!

- the one and only Mr 51

3 comments:

Anonymous said...

Grattis i efterskott Matilda!!!
Jag såg i min dagbok 12 på natten att hon fyllde, så det var def inte läge att ringa....men GRATTIS!
Kram Lina

FatCat said...

Grattis i efterskott Matildus! Hoppas du fick din fotmassage. :)Kram

maro said...

Grattishälsningar även här från Linköping! :o)

/Kram
Mattias o Linda